Bine ati venit pe Agronor

logo
0 0
Acasa Wishlist 0
Erbicid profesional VIBALLA 5L, Corteva, Floarea soarelui, Postemergent

Erbicid profesional VIBALLA 5L, Corteva, Floarea soarelui, Postemergent

(0 opinii)
Stoc epuizat

1100 lei / buc

  • 8 persoane se uita chiar acum la acest produs
  • Cod produs: 1222222399
  • Drept retur: 14 zile
  • Termen de livrare: 24-48 ore
  • Cost fix livrare: 25.00 lei / comanda
Alege Ambalaj
Facilitati
  • Consultanta Profesionala
  • Posibilitate plata card
  • Posibilitate retur 14 zile
  • Livrare 24-48h
  • Oferte pe cantitate

Documente

Descriere

DATE TEHNICE ERBICID VIBALLA 


Substanță activă: 3 g/l halauxifen-metil (ArylexTM active)

Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

Număr certificat omologare: 813PC/07.12.2022


OMOLOGARI ERBICID VIBALLA 


FLOAREA SOARELUI 

Buruieni combătute: buruieni dicotiledonate

Doză: 1 L/ha

Periaoada de aplicare: BBCH 14-51 – de la stadiul de dezvoltare al culturii de floarea-soarelui de 4 frunze până la stadiul de inflorescență abia vizibilă între frunzele tinere

Volumul de suspensie: 200-400 l/ha

Numărul maxim de tratamente pe an: 1

Timp de pauză: -


Combate buruieni dicotiledonate:

Foarte sensibile: teișor, ambrozie, spanac sălbatic, cornut

Sensibile: știr

Moderat sensibile: zârnă


Ambrosia artemisiifolia

Erbicidul Viballa poate controla Ambrosia artemisiifolia într-un stadiu de dezvoltare foarte avansat. În acest caz, erbicidul Viballa trebuie utilizat singur (nu în amestec) cu un volum de 300- 400 L/ha apă, până cel târziu la stadiul BBCH 30 al culturii de floarea soarelui (alungirea tijei). Poate apărea deformarea tranzitorie a tulpinii care dispare în 7-10 zile și nu are niciun impact negativ asupra înfloririi, a formei inflorescenței (calatidiului) sau a producției de floarea soarelui.MOD DE ACTIUNE ERBICID VIBALLA 

Erbicidul Viballa este absorbit în principal foliar. Momentul ideal de aplicare a produsului este atunci când buruienile sunt mici și în creștere activă. Nu tratați culturile aflate în condiții de stres. Stresul poate fi cauzat de mulți factori, cum ar fi înghețul, seceta, băltirea apei, deficiența de oligoelemente, boli și atacul dăunătorilor etc. Aplicarea erbicidului Viballa poate induce o ușoară și tranzitorie îngălbenire a culturii (2-3 săptămâni), dar fără să afecteze negativ producția obținută.


Erbicidul Viballa este un produs care conține substanța activă ArylexTM (halauxifen-metil). Arylex este un membru al familiei arilpicolinate de auxine sintetice (Grupa „O” în conformitate cu clasificarea HRAC). Chiar dacă riscul de dezvoltare a rezistenței la halauxifen-metil este scăzut și pentru a menține cât mai mult timp toate beneficiile sale, se recomandă următoarele strategii pentru evitarea apariției fenomenului de rezistență:


Utilizați doza care vă oferă o bună combatere a tuturor speciilor de buruieni țintă

Urmați instrucțiunile de pe etichetă privind doza și perioada de aplicare

Luați în considerare utilizarea practicilor culturale și a rotației culturilor pentru a împiedica dezvoltarea biotipurilor rezistente

Utilizați produse cu moduri diferite de acțiune

Distrugeți toate semințele produse de buruienile necombătute prin utilizarea unui control mecanic sau prin aplicarea țintă a unui erbicid total


Sunt recomandate practici culturale (de exemplu, arat, însămânțare târzie) și mecanice. Asigurați-vă că aplicarea erbicidului se face în condiții favorabile de mediu, facilitând o acoperire bună și uniformă. Pentru a preveni apariția rezistenței, instrumentele eficiente care trebuie utilizate împreună cu metodele chimice sunt evitarea situațiilor de monocultură, aratul înainte de înființarea culturii, etc.


INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE ERBICID VIBALLA 

Erbicidul Viballa poate fi utilizat pe toate tipurile de hibrizi de floarea soarelui (convenționali, ExpressSUN și Clearfield) de la BBCH 14 (100% din planta cu 4 frunze complet dezvoltate) până la BBCH 51 (inflorescența abia vizibilă între frunzele tinere) pentru combaterea speciilor de buruieni cu frunză lată.


În condiții specifice (secetă, băltirea apei, temperaturi foarte scăzute, atac de dăunători sau boli, deficit de nutrienți sau alți factori care influențează dezvoltarea normală a culturii de floarea soarelui) culturile tratate pot suferi unele simptome tranzitorii de fitotoxicitate (îngălbenire, piticire) fără niciun impact negativ major asupra randamentului producției. Nu tratați culturile aflate în condiții de stres.


MOMENTUL APLICARII ERBICID VIBALLA 

Erbicidul Viballa poate fi aplicat începând custadiul BBCH 14, când 100% din plantele de floarea soarelui se află în stadiul de dezvoltare de (patru frunze dezvoltate) până la BBCH 51 (inflorescență abia vizibilă între frunzele tinere).


Pentru cele mai bune rezultate, aplicați erbicidul Viballa în cultura de floarea-soarelui atunci când plantele de cultură se află în stadiul de dezvoltare BBCH 16-18 (6-8 frunze), atunci când buruienile sunt în creștere activă. Buruienile sunt clasificate drept sensibile sau foarte sensibile la aplicarea erbicidului Viballa aflate în stadiul de dezvoltare de BBCH 12-14 (2-4 frunze).


Nu este necesară o aplicare timpurie a erbicidului Viballa. O cultură bine dezvoltată îmbunătățește combaterea buruienilor greu de controlat. Efectul aplicării erbicidului Viballa pentru combaterea buruienilor aflate în stadii avansate de dezvoltare poate varia de la o combatere totală până la suprimarea creșterii. Nivelul de combatere va depinde de speciile de buruieni, stadiul de dezvoltare la momentul aplicării și de condițiile de mediu.


SOLUL

Erbicidul Viballa poate fi utilizat pe orice tip de sol.


Condiții meteorologice

Erbicidul Viballa poate fi utilizat în condiții de temperatură de peste 2°C până la 25°C sau în condiții de umiditate scăzută sau ridicată. Erbicidul Viballa nu este spălat de ploaie la 1 oră după aplicare.


CULTURI INVECINATE ERBICID VIBALLA 

Erbicidul Viballa are o volatilitate scăzută și, prin urmare, nu este supus derivării vaporilor. Trebuie luate însă toate măsurile pentru a evita deriva către cursurile adiacente de apă sau către culturile învecinate. Trebuie evitat orice contact direct sau indirect cu alte culturi decât porumb, soia, sfeclă de zahăr și cartof. Cu toate acestea, atunci când se fac aplicări pre-emergente sau pre-plant față de cultura învecinată, nu este necesară o zonă tampon.


Prepararea soluției de stropit

Folosind duze de derivă standard sau reduse, volumul pentru prepararea soluției de stropit recomandat este de 80 până la 400 litri de apă la hectar. Cel mai mic volum de apă trebuie utilizat numai în culturile deschise și pe buruieni mici. În cazul aplicărilor ulterioare în care cultura este densă, într-un stadiu mai avansat de dezvoltare, volumul de pulverizare trebuie crescut la 150-400 litri apă la hectar. Presiunea minimă recomandată este de 2 până la 3 bari.


COMPATIBILITATE ERBICID VIBALLA 

Erbicidul Viballa poate fi amestecat în rezervor cu majoritatea erbicidelor omolgate pentru aplicarea postemergentă în cultura de floarea soarelui pentru largirea spectrului de buruieni combătute. Consultați eticheta partenerului de amestec pentru precauții, restricții de utilizare, adjuvant și informații despre rotația culturilor.


Nu a fost testată siguranța culturilor pentru toate amestecurile potențiale, inclusiv cu aditivi sau cu alte pesticide. Înainte de a aplica orice amestec nerecomandat în mod specific în această etichetă vă rugăm să vă adresați reprezentanților Corteva.


ROTATIA CULTURILOR 

În caz de cultură calamitată care a fost tratată cu erbicidul Viballa, luați în considerare toate erbicidele utilizate pe câmpul tratat înainte de a decide ce nouă cultură să se înființeze. În caz de cultură calamitată, după aplicare în primăvară a erbicidului Viballa la doza de 1 L/Ha, se pot înființa următoarele culturi la 1 lună după aplicare fără restricții de cultivare: porumb, soia, roșii, cartofi.


După o aplicare de primăvară a erbicidului Viballa la doza de 1 L/ha până la BBCH 51 (inflorescența abia vizibilă între frunzele tinere), nu există nicio restricție pentru înființarea oricărei culturi succesive după recoltarea culturii de floarea soarelui. Dacă se aplică erbicidul Viballa în amestec sau în secvență cu un alt erbicid, citiți eticheta partenerului pentru informații despre rotația culturilor.


PREVENIREA SERIVEI 

Luaţi toate măsurile posibile pentru a evita deriva soluţiei de stropit pe culturile sensibile învecinate Nu stropiţi când viteza vântului este mai mare de 15 km/oră. Potenţialul derivei creşte la temperaturi ridicate, pe timp de secetă şi umiditate relativă scazută şi trebuie acordată prudenţă maximă indiferent de viteza vântului. Nu trataţi în condiţii de inversie termică constând în curenţi de aer ascendenţi şi creşterea temperaturii aerului cu înălţimea.


Evitaţi pulverizarea sau manipularea produsului la distanţă mai mică de 15 m de bunuri, guri de drenaj, canalizare deschisă sau locuri unde apa de ploaie scursă din câmpul tratat ajunge în cursuri de apă temporare sau permanente. Nu stropiţi la distanţă mai mică de 15 m de rezervoare naturale sau artificiale de apă.


SELECTIVITATE ERBICID VIBALLA 

Erbicidul Viballa aplicat in doza omologată, conform recomandărilor din această etichetă, nu produce fenomene de fitotoxicitate, putând fi utilizat pe toate tipurile de hibrizi de floarea soarelui (convențional, ExpressSUN și Clearfield). Aplicarea erbicidului Viballa poate induce unele simptome vizuale minore – frunze ușor încrețite sau deformarea ușoară și tranzitorie (2-3 săptămâni) a pețiolului și / sau curbarea tulpinii în forma „S”. Aceste simptome nu au niciun impact negativ asupra randamentului și a calității producției.


RESTRICTII

• Nu aplicaţi pe culturi umezite de rouă sau ploaie

• Nu aplicaţi prin canale de drenaj sau sisteme de irigaţie

• Nu aplicaţi hdroponic pe plante ornamentale sau pe plante crescute în vase

• Nu aplicaţi pe gazon sau pe plante ornamentale

• Nu aplicaţi direct pe suprafete de apă. Se evită prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafată

• Nu se aplică pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă


Vezi AICI toate produsele din categoria Erbicide

Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Tip produs Erbicid
Ambalaj 5L
Cultura Floarea Soarelui

Video prezentare

Nu exista videoclip de prezentare

Opinii (0)

Adauga opinia ta

Adauga opinia ta

Alti clienti au cumparat

product
(1)
Cleme fixare pentru plasa de umbrire, 20buc/set
IN STOC
21 lei / buc
product
(1)
Raticid PROKUM PASTA Rosie - cutie 20 kg, Otrava Sobolani si soareci
STOC LIMITAT
600 lei 580 lei / buc
product
product
(1)
Hrana umeda pentru pisici Whiskas, Somon in sos, 85g
IN STOC
2.5 lei 2.3 lei / buc
product
(1)
Ingrasamant Lichid Gazon GRASSMAX - 1 Litru
IN STOC
75 lei / buc
product
(1)
Fasole EUREKA ZKI - 75g
IN STOC
7 lei / buc
product
(1)
Ingrasamant pentru plante cu frunze BioPon 0.5L
IN STOC
12 lei / buc
product
(1)
Capac compresie 32mm
IN STOC
6 lei / buc
product
(1)
Fungicid ZORVEC ENDAVIA - 5 Litri, Corteva, Sistemic
IN STOC
2800 lei / buc

Produse similare

product
product
(1)
Erbicid STOMP AQUA, Preemergent, Selectiv - 1 litru
IN STOC
110 lei 100 lei / buc
product
(1)
Erbicid Total ROUNDUP CLASSIC PRO - 1 Litru, Monsanto, Sistemic
IN STOC
40 lei 38 lei / buc
product
(1)
Erbicid Aloha 960 EC - 1 Litru, Preemergent, S-metolaclor
IN STOC
125 lei 110 lei / buc
product
(1)
Erbicid Sencor Liquid 600 SC, 500ml
IN STOC
115 lei 112 lei / buc
product
(1)
Pachet Radial Extra, 10 ari, porumb curat
IN STOC
28 lei / buc
product
(1)
Erbicid FUSILADE FORTE, 100ml, Syngenta, Postemergent
IN STOC
23 lei 21 lei / buc
product
(1)
Erbicid Radial Extra, 1 Litru, porumb, pir, costrei
IN STOC
90 lei / buc
product
product
(1)
Erbicid Corida - 20g, tribenuron metil
IN STOC
25 lei 20 lei / buc
Transport asigurat

Asiguram transportul produselor pana la usa ta.

Te-ai razgandit?

Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.

Asistenta permanenta

Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.

Plata cu cardul in siguranta

Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.