Pretul este / kg.
Beneficii client:
-se seamana si se intretine foarte usor
-este rezistent la boli si daunatori, nu necesita aplicarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel beneficii economice
-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol
-rezistenta ridicata la temperaturi scazute, ceea ce favorizeaza prelungirea vegetatiei pana toamna tarziu si o reluare mai timpurie a cresterii in primavara
Avantaje produs:
-vigurozitate mare a plantelor si cu ritm rapid de crestere
-toleranta la toxicitatea ionilor de aluminiu, ce determina cultura pe solurile acide, nemaifiind necesara amendarea cu calcar a acestora
-ca furaj (masa verde sau siloz) se poate folosi, cu rezultate bune, in hrana bovinelor si ovinelor, iar ca boabe in furajarea pasarilor si porcilor, datorita continutului acestora ridicat in lizina
Descriere:
Triticale este o cereala foarte mult folosita in ultimul timp datorita potentialului sau ridicat de productie atat de boabe, cat si de biomasa si al multiplelor sale utilizari.
Planta premergatoare
Foarte bune: mazarea, fasolea, soia, nautul, inul pentru ulei; inul pentru fibra, rapita; cartofi de vara.
Bune: floarea soarelui, hibrizii timpurii de porumb, culturi care elibereaza terenul in prima jumatate a lunii septembrie.
Medii: cerealele paioase anul I, porumbul, sfecla de zahar, cartofii de toamna
Nu se recomanda: unde au fost paioase mai mult de doi ani; dupa culturi tarzii; dupa terenuri infestate cu boli si daunatori specifice paioaselor
Mod de plantare:
Triticale are nevoie de mai putina caldura, comparativ cu speciile parentale, secara si graul, cu precadere in etapa formarii si umplerii bobului. In schimb, planta necesita umiditate ridicata, pe timp de seceta spiculetele devenind sterile in partea superioara a spicului. In ceea ce priveste solul, triticale poate fi cultivata in soluri acide, nisipoase, sarace.
Soiurile de triticale recomandate, care ar trebui semanate intre 15 septembrie si 15 octombrie, sunt Plai , Colina, Titan, Tebea, Silver, Prospect si Ulpia.
Triticale prefera zonele colinare, regiunile submontane si depresiunile intramontane. In Romania, aceste zone includ Transilvania, nord-vestul tarii si nordul Moldovei.
In zonele de campie, triticale poate fi cultivata ca planta furajera. In Romania, suprafetele vizate sunt Campia Romana, Dobrogea, Campia Banatului si Campia Transilvaniei .
Triticale este o planta rezistenta, fapt care se traduce prin aplicarea unor doze medii de ingrasaminte, comparativ cu graul. Cand este cultivata in soluri cu fertilitate moderata, se recomanda aplicarea dozei N80 P70 K50. O treime din doza de azot se aplica toamna, restul primavara, fosforul si potasiul fiind aplicate in totalitate toamna.
La fel de bine poate fi folosit si gunoiul de grajd, aplicat sub aratura. Cantitatea recomandata este de 20-30 t/ha, folosirea acestui ingrasamant natural scazand doza de azot cu 30-40%.
Vezi AICI toate produsele din categoria Seminte de grau, orz & triticaleCARACTERISTICI GENERALE
Asiguram transportul produselor pana la usa ta.
Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.
Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.
Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.