Fertilizant foliar N-LEAF® de
la AGRONUTRITION
Tehnologie inovatoare pentru
fixarea azotului atmosferic în plantă, cu efecte benefice multiple asupra
culturilor.
Substanță activă:
Bacterii în suspensie (2 tulpini de Methylobacterium + 1 tulpină
Arthrobacter)
Formulare: Suspensie lichidă
N-LEAF® este un produs pe bază de bacterii fixatoare de azot atmosferic (2
tulpini de Methylobacterium + 1 tulpină Arthrobacter, concentrație 3 x 109
CFU/m) și reprezintă rezultatul unei perioade extinse de cercetare asupra
activității microorganismelor specifice filosferei (zona supraterană a
plantei).
Produsul se prezintă sub formă de suspensie lichidă, în care bacteriile sunt
activate, gata pentru utilizare.
Compania Agronutrition a selectat 3 tulpini derivate din două
bacterii benefice, care acționează în simbioză cu planta.
Un rol esențial al bacteriilor selectate este să fixeze azotul atmosferic în
plantă, determinând utilizarea eficientă a acestuia și, drept urmare,
suplinirea nutriției foliare sau aplicate la sol.
Astfel, N-LEAF® furnizează plantei azot într-o formă ușor asimilabilă, fără ca
aceasta să consume energie suplimentară în timpul proceselor metabolice. În
plus, cele două tulpini de Methylobacterium consumă metanolul produs de către
frunză, susținând fixarea calciului în peretele celular.
În consecință, aceasta va fi mai rezistentă la acțiunea factorilor externi
(radiații UV, vânt, precipitații abundente etc.
Cealaltă bacterie, Arthrobacter, produce energie utilă plantei prin
metabolizarea zaharurilor și a carbohidraților eliberați de frunză. Cele două
bacterii au capacitatea de a produce fitohormoni (auxine și citochinine),
generând efecte benefice directe asupra dezvoltării vegetative și a sistemului
radicular.
Bacteriile colonizează frunza și produc metabolitul acetionă, procese datorită
cărora pătrunderea agenților patogeni în plantă este îngreunată, îmbunătățind
în acest fel rezistența plantelor la boli.
Beneficiile produsului
·
Fixarea azotului atmosferic în plantă și creșterea
disponibilității acestui macroelement pentru dezvoltarea intensivă a culturii
(echivalentul a 30 kg N/ha realocate culturii)
·
Prin producerea de auxine și citochinine N-LEAF® crește
masa foliară, îmbunătățind activitatea fotosintetică, și stimulează dezvoltarea
sistemului radicular, pentru un acces mai facil la apă și nutrienți
·
Limitează acțiunea bacteriilor oportuniste sau patogene
asupra plantelor, crescând rezistența culturilor la boli
Cultură**
Agent dăunător
Doză*
Perioadă aplicare BBCH
Număr maxim de aplicări
Timp de pauză
Soia
0.5 l/ha
În perioada de dezvoltare vegetativă
Cartof
0.5 l/ha
Începând cu stadiul de rozetă până la încheierea rândurilor
Rapiță
0.5 l/ha
Începând cu fenofaza de rozetă până la apariția butonului floral
Legume, Varză, Ardei, Tomate, Castraveți, Ceapă,
Vinete, Salată, Dovleac, Dovlecei, Pepene verde, Pepene galben, Ustoroi,
Țelină, Varză de Bruxelles, Conopidă, Pătrunjel, Broccoli, Morcovi, Sfeclă
roșie, Spanac
0.5 l/ha
În perioada de dezvoltare vegetativă
Porumb
0.5 l/ha
Începând cu stadiul de 4 frunze până la stadiul de 8 frunze
Viță de vie
0.5 l/ha
De la apariția inflorescențelor până la înflorit
Floarea soarelui
0.5 l/ha
Începând cu stadiul de 4 frunze până la stadiul de 8 frunze
Semințoase, Măr, Păr, Gutui
0.5 l/ha
De la sfârșitul înfloritului până la stadiul de fruct cât aluna (10
mm diametru)
Sfeclă de zahăr
0.5 l/ha
După stadiul de 5 frunze reale
Sâmburoase, Cireș, Prun, Cais, Piersic, Nectarin, Vișin
0.5 l/ha
De la începutul formării fructelor până la a doua cădere
fiziologică a fructelor
Cereale păioase, Alac, Grâu, Grâu de primăvară, Grâu de
toamnă, Grâu dur, Orz, Ovăz, Secară, Triticale, Spelta
0.5 l/ha
De la sfârșitul înfrățirii până la apariția celui de-al doilea
internod
CARACTERISTICI GENERALE
Tip produs | Ingrasaminte foliare si prin picurare |
Ambalaj | 1L |
Asiguram transportul produselor pana la usa ta.
Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.
Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.
Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.