Bine ati venit pe Agronor

logo
0 0
Acasa Wishlist 0
Insecticid Fastac Active 100ml

Insecticid Fastac Active 100ml

(0 opinii)
Stoc epuizat

16 lei / buc

 • 4 persoane se uita chiar acum la acest produs
 • Cod produs: 1000001966
 • Drept retur: 14 zile
 • Termen de livrare: 24-48 ore
 • Cost fix livrare: 25.00 lei / comanda
Alege Ambalaj
Facilitati
 • Consultanta Profesionala
 • Posibilitate plata card
 • Posibilitate retur 14 zile
 • Livrare 24-48h
 • Oferte pe cantitate

Culturi vizate

 • cereale.webp
 • paioase.webp
 • legume.webp
 • flori.webp
 • fructe.webp

Descriere

Fastac Active este un insecticid piretroid de sinteza, rezistent la lumina, care combate adultii, larvele precum si ouale insectelor. Produsul are actiune prin contact si

ingestie.


Substanta activa: 50 g/l alfa-cipermetrin

Ambalaj: 100 ml.
Omologare: Certificat de Omologare nr. 097PC/21.01.2015

Omologare insecticid Fastac Active


Cartofi
Dauntori: Leptinotarsa decemlineata Gandacul de Colorado
Doza: 0,25 l/ha


Vita de vie
Dauntori: Lobesia botrana Molia vitei de vie, Eupoecillia ambiguella Molia vite de vie
Doza: 0,25 l/ha

Porumb
Dauntori: Ostrinia nubilalis Sfrederitorul porumbului
Doza: 0,6 l/ha


Fasole

Dauntori: Thrips  Trips, Aphis Afide
Doza: 0,6 l/ha


Mazare

Dauntori: Cydia nigricana Molia pastailor de mazare
Doza: 0,25 l/ha


In

Dauntori: Longitarsus parvulus Gandacul inului
Doza: 0,3 l/ha
Dauntori: Thrips linarius Tripsul inului
Doza: 0,5 l/ha


Rapita, mustar alb, legume din familia Brassicaceae (exclusiv culturi pentru seminte)
Dauntori: Meligethes aeneus Gandacul lucios
Doza: 0,2 l/ha
Dauntori: Ceutorynchus napi Gargarita tulpinilor de rapita, Ceutorynchus quadridons Gargarita patata, Athalia rosae Viespea rapitei
Doza: 0,3 l/ha


Legume din familia Brassicaceae (numai cele care formeaza rozete si capatani)

Dauntori: Mamestra brassicae Omizi, Pieris brassicae Fluturele alb al verzei.
Doza: 0,3 l/ha


Ridichi pentru samanta
 

Dauntori: Athalia rosae Viespea rapitei
Doza: 0,3 l/ha


Grau, secara, triticale, orz, ovaz

Dauntori: Haplodiplosis marginata Viermele rosu al paiului, Aphids Afide, Lema melanopa Gandacul balos
Doza: 0,2 l/ha


Lucerna pentru samanta

Dauntori: Thrips Trips, Miridae Miride
Doza: 0,4 l/ha


Molid

Dauntori: Ips typogrphus Gandacul de scoarta si alte Scolytidae
Doza: 1% decontaminare si pregatirea capcanelor, 0,6% preventiv


Conifere

Dauntori: Xyloterus
Doza: 2% preventiv, 4% decontaminare
Dauntori: Hylobius
Doza: 1% preventiv

Pin, zada, arbori ornamentali
Dauntori: Scolytidae
Doza: 1% decontaminare si pregatirea capcanelor, 0,6% preventiv


Mod de actiune Fastac Active


Produsul are actiune prin contact si ingestie. Datorita faptului ca nu este un produs sistemic pentru asigurarea unei suprafete mai mari de acoperire cu tratament este necesara o cantitate mai mare de apa.

Produsul Fastac Active are un efect rezidual bun pe suprafata frunzelor. Tratamentul cu Fastac Active este rezistent la spalarea de ploaie, cu conditia ca solutia de stropit sa se usuce inainte de a incepe sa ploua.


Momentul aplicarii

Fastac Active se recomanda a se aplica la avertizare, la aparitia larvelor sau adultilor sau la depasirea pragului economic de daunare in functie de daunatorul tinta.
Este foarte important ca produsul sa fie aplicat astfel incat sa se asigure acoperirea uniforma a plantelor cu solutia de stropit.Pregatirea solutiei


Se umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.Tehnica de aplicare

Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp sau in pepiniere a produselor de protectia plantelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate.
Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea volumului de solutie recomandat pentru fiecare cultura in parte.

Produsul nu poate fi aplicat prin tratamente avio.


Nota: Nu se va aplica pe terenuri adiacente cursurilor de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata. Se impune respectarea masurilor de protectie fata de albine si zoofagi. Sa fie atentionati crescatorii de albine in perioada efectuarii tratamentelor. 

Produsul este periculos pentru albine. Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare nu aplicati pe plante in timpul infloritului. Nu utilizati produsul in timpul sezonului activ al albinelor. Nu aplicati produsul in perioada de inflorire  a buruienilor. A nu se aplica decat la sfarsitul activitatii de zbor a albinelor.Compatibilitate

Desi Fastac Active poate fi amestecat direct in rezervor cu fungicide sau cu ingrasaminte lichide specifice, este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.Managementul rezistentei

Pentru prevenirea fenomenului de rezistenta, nu aplicati acest produs sau alte produse similare (din categoria piretroizi de sinteza) consecutiv, fara alternarea tratamentelor cu alte insecticide cu mecanisme de actiune diferite.Numar maxim de tratamente

Cartofi, vita de vie, fasole, mazare, in pentru Longitarsus parvulus, rapita, mustar alb, legume din familia Brassicaceae, ridichi pentru samanta, grau, secara, triticale, orz, ovaz - max. 2 tratamente (intervalul dintre aplicari 7-10 zile).
Pentru porumb, in pentru Thrips linarius, lucerna pentru samanta, molid, conifere, pin, zada, arbori ornamentali - max. 1 tratament.Timp de pauza

 Cartofi - 14 zile
 Vita de vie - 21 zile
 Porumb - 84 zile
 Fasole - 7 zile
 Mazare - 10 zile
 In - 56 zile
 Rapita, mustar alb - 49 zile
 Legume din familia Brasicaceae - 10 zile
 Grau, secara, triticale - 21 zile
 Orz, ovaz - 35 zile.Curatarea echipamentului

Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.Masuri de igiena si protectia munci

A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie.
Pastrati separat imbracamintea de lucru. Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii.
A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere, seminte sau ambalajele acestora. Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului.

A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate, si in zonele de acces ale animalelor. Daca este necesara consultarea medicului, tineti la indemana recipientul sau eticheta produsului.

Nu inspirati ceata sau vaporii. Dupa utilizare, partile contaminate se vor spala temeinic.  Scoateti imbracamintea contaminata si spalati-o inainte de reutilizare.
A se utiliza numai in aer liber sau in spatii bine ventilate. Sunati la un centru de informare toxicologica sau un medic, daca nu va simtiti bine.
Daca iritarea ochilor persista: sunati la un centru de informare toxicologica sau un medic.


Masuri de prim ajutor

Indepartati imediat toate vesmintele contaminate. Daca apar stari de rau consultati un medic. Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranta a produsului trebuie prezentate medicului.


Dupa inhalare:
 tineti pacientul linistit si duceti-l la aer proaspat. Necesita asistenta medicala imediata.

 • Dupa contactul cu pielea: se spala imediat cu apa si sapun. In caz de iritatie cereti sfatul medicului.

 • Dupa contactul cu ochii: spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftalmolog.

 • Dupa ingerare: clatiti imediat gura si apoi beti multa apa, solicitati ajutor medical. Nu se va provoca voma.

Indicatii pentru medic: tratament simptomatic (decontaminare, functii vitale).

Antidot: Nu se cunoaste un antidot specific.Masuri de protectia mediului

Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Nu descarcati pe sol/in subsol.
Nu goliti in canale de scurgere/ape de suprafata/ape subterane. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.

SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau ambalajul sau (a nu se curata echipamentul de aplicare in apropierea apelor de suprafata/a se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.

SPe3 - Pentru a proteja organismele acvatice trebuie sa se respecte o zona netratata tampon de 15 m pana la apele de suprafata.

SPe8 - A nu se aplica decat la sfarsitul activitatii de zbor a albinelor.


Eliminarea ambalajelor goale

Dupa golire ambalajele se clatesc de trei ori, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA vor fi colectate gratuit prin centrele de colectare SCAPA. Telefonati la 0800 872 272 - numar gratuit pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si al calendarului de colectare SCAPA.
Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.Masuri de prevenire si stingere a incendiilor

Mijloace de stingere corespunzatoare sunt pulverizare de apa, dioxid de carbon, spuma, pudra pentru extinctor. In caz de incendiu si/sau explozie nu respirati fumul, pastrati recipientii reci prin pulverizare cu apa daca sunt expusi la foc.
A se purta echipamente cu respiratie individuala  si costum de protectie contra agentilor chimici. Colectati separat apa de stingere; nu este permisa deversarea in sistemele de canalizare sau pluviale. Reziduul la combustie si apa de stingere contaminata vor fi indepartate conform reglementarilor in vigoare.Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale

Pentru cantitati mici se aduna cu material absorbant coprespunzator (de ex. nisip, rumegus, lianti universali, silicagel).
Pentru cantitati mari: a indigui/a stavili, a se pompa produsul. Indepartati materialul absorbit in acord cu reglemantarile in vigoare.


Deseurile trebuie stranse in containere corespunzatoare, etichetate si sigilate. Obiectele si pardoseala vor fi spalate bine cu apa si detergent, respectand normele de protectie a mediului inconjurator. Se va purta imbracaminte de protectie individuala si aparate de respiratie.Conditii de depozitare si transport


Produsul se depoziteaza in ambalajul original, sigilat, in incaperi uscate si ventilate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, separat de produse alimentare, bauturi, tigari, furaje. Vaporii pot forma cu aerul un amestec inflamabil.


A se lua masuri de prevedere impotriva incarcarii electrostatice. A se feri de surse de aprindere. A se pune extinctoare la indemana. A se pastra departe de caldura. A se proteja impotriva umezelii. A se feri de actiunea directa a razelor solare. A se feri de temperaturi sub 0°C. A se feri de temperaturi mai mari de 30°C.


Caracteristicile produsului se pot modifica daca acesta este depozitat mai multa vreme la temperaturi mai inalte decat cele indicate.

Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se vor lua masurile de protectie a muncii, PSI, etc. In timpul transportului, produsul va fi protejat de intemperii si caldura.

Vezi AICI toate produsele din categoria Insecticide & repelenti

Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Ambalaj 100 ml
Tip produs Insecticide

Video prezentare

Nu exista videoclip de prezentare

Opinii (0)

Adauga opinia ta

Adauga opinia ta

Alti clienti au cumparat

product
(1)
Sfoara de balotat TAMA 400
IN STOC
90 lei 85 lei / buc
product
(1)
Dispozitiv Contentie Bovine, Kerbl
IN STOC
40 lei / buc
product
(1)
Capcana momeala furnici EFFECT, set 2buc
IN STOC
22 lei / buc
product
(1)
Ingrasamant KSC V, 25kg, 8-16-42
IN STOC
620 lei / buc
product
(1)
DISPOZITIV DE INTARCARE VITEI, ROSU
IN STOC
25 lei / buc
product
(1)
Hrana caini Pedigree, Mini Adult, Vita si Legume, 12kg
IN STOC
160 lei / buc
product
(1)
Dispozitiv Prindere Porci PREMIUM
IN STOC
70 lei / buc
product
(1)
Hrana caini Pedigree Junior, Pasare si Legume, 12kg
IN STOC
160 lei / buc
product
(1)
Hrana caini Pedigree adult vita si legume 12+3kg gratis
IN STOC
155 lei / buc
product
(1)
Plasa de balotat Tama Astra 1.23 x 3000m
IN STOC
710 lei / buc

Produse similare

product
(1)
Insecticid Mospilan 20 SG, 1.5g, SUMI AGRO, Sistemic
IN STOC
2.2 lei 2 lei / buc
product
(1)
Insecticid Teppeki, 1.5g, afide, paduchi
IN STOC
6 lei 5.5 lei / buc
product
(1)
Insecticid Coragen, 1.5ml, FMC, Contact
IN STOC
5 lei 4 lei / buc
product
(1)
Insecticid Viermocid 250g
IN STOC
20 lei 18 lei / buc
product
(1)
Insecticid Zebra, 2ml, Contact, Cereale, Cartof, Mar
IN STOC
3 lei / buc
product
(1)
Insecticid CLOSER 2 ml, Dow AgroSciences, Sistemic
IN STOC
4 lei / buc
product
(1)
Insecticid CLOSER, 10 ml, Dow AgroSciences, Sistemic
IN STOC
16 lei 15 lei / buc
product
(1)
Insecticid Vertab, 10ml, Afrasa, Contact
IN STOC
6 lei / buc
Transport asigurat

Asiguram transportul produselor pana la usa ta.

Te-ai razgandit?

Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.

Asistenta permanenta

Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.

Plata cu cardul in siguranta

Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.