Bine ati venit pe Agronor

logo
0 0
Acasa Wishlist 0

Erbicid Expert 75 WG 100g

Erbicid Expert 75 WG 100g

Stoc epuizat

150 Lei20% reducere

120 lei / buc

  • 6 persoane se uita chiar acum la acest produs
  • Cod produs: 1000001791
  • Drept retur: 14 zile
  • Termen de livrare: 24-48 ore
  • Cost fix livrare: 25.00 lei / comanda
Alege Ambalaj
Facilitati

Culturi vizate

Descriere

Expert 75 WG - 5ha

Expert 75 WG este un erbicid selectiv sub forma de granule dispersabile in apa (WG) pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase.

Expert este un erbicid sulfonilureic sistemic, selectiv pentru cereale paioase de toamna si de primavara (grau, alac, triticale, orz, ovaz si secara).
Este absorbit prin frunze si este transportat ascendent si descendent catre meristeme unde blocheaza diviziunea celulara. Actioneaza prin inhibarea enzimei acetolactat sintaza (ALS), esentiala in sinteza unor aminoacizi. Cresterea buruienilor sensibile este rapid oprita si acestea dispar la 3-6 saptamani dupa tratament.
Se foloseste toamna si primavara, in postemergenta timpurie. Buruienile trebuie sa fie mici si cu crestere activa. Se poate aplica la culturile de cereale incepand cu stadiul de 3 frunze desfacute (BBCH 13) pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 39).
Se aplica o singura data pe cultura, cu un volum de apa cuprins intre 100 si 500 litri/ha.


Domeniu de utilizare

 

Cultura/Omologare

Buruieni combatute

Doza de utilizare (g/ha)
(Momentul aplicarii)

Ovaz de toamna

Buruieni dicotiledonate

20 g/ha

1 aplicare toamna la inceputul infratitului, un frate vizibil (BBCH21); sau
30 g/ha
1 aplicare primavara pana la stadiul: frunza stindard complet desfasurata, ligula vizibila (BBCH39)

Ovaz de primavaraBuruieni dicotiledonate

30 g/ha

1 aplicare primavara pana la stadiul: frunza stindard complet desfasurata, ligula vizibila (BBCH39)

Grau
Triticale de toamna
Buruieni dicotiledonate

20 g/ha

1 aplicare toamna la inceputul infratitului, un frate vizibil (BBCH21); sau
30 g/ha
1 aplicare primavara pana la stadiul: frunza stindard complet desfasurata, ligula vizibila (BBCH39)

Orz de toamnaBuruieni dicotiledonate

20 g/ha

1 aplicare toamna la inceputul infratitului, un frate vizibil (BBCH21); sau
30 g/ha
1 aplicare primavara pana la stadiul: frunza stindard complet desfasurata, ligula vizibila (BBCH39)

Orz de primavaraBuruieni dicotiledonate

30 g/ha

1 aplicare primavara pana la stadiul: frunza stindard complet desfasurata, ligula vizibila (BBCH39)

Secara de toamnaBuruieni dicotiledonate

20 g/ha

1 aplicare toamna la inceputul infratitului, un frate vizibil (BBCH21); sau
30 g/ha
1 aplicare primavara pana la stadiul: frunza stindard complet desfasurata, ligula vizibila (BBCH39)


Instructiuni de utilizare


Buruieni combatute
EXPERT combate eficient buruienile dicotiledonate anuale: asmatui (Anthriscus), cretisoara (Aphanes), gascarita (Arabidopsis thaliana), albastrita (Centaurea cyanus), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), rajnica (Cardamine), struna cocosului (Cerastium), mac (Papaver rhoeas), fumarita (Fumaria sp.), turita (Galium aparine), ciocul berzei (Geranium dissectum), margeluse (Lithospermum arvense), sugel puturos (Lamium purpureum), zgrabuntica (Lapsana communis), musetel (Matricaria), rocoina (Stellaria media), mustar salbatic (Sinapis arvensis), nu-ma-uita (Myosotis), trei-frati-patati (Viola tricolor), viorele de ogoare (Viola arvensis), ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum), troscot (Polygonum aviculare), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), rapita din samulastra, acul Doamnei (Scandix pecten-veneris), spalacioasa (Senecio), fetica (Valerianella), veronica (Veronica persica).

Conditii de utilizare
Utilizarea repetata pe aceeasi suprafata a produselor care contin substante active din aceeasi familie chimica sau cu acelasi mod de actiune poate duce la aparitia unor organisme rezistente. In scopul reducerii acestui risc, pe aceeasi suprafata se recomanda sa se alterneze/combine produse care contin substante active din familii chimice diferite sau cu diferite moduri de actiune.
Avand in vedere fitotoxicitatea preparatului asupra plantelor cu frunza lata, evitati driftul catre culturile adiacente. Respectati o zona netratata de 5 m.

Tehnica de aplicare
Inainte de utilizare, asigurati-va ca echipamentul de erbicidat este curatat de erbicidele folosite anterior. Utilizati de preferinta duze de joasa presiune.
Se toarna cantitatea necesara de produs in rezervorul masinii pe jumatate umplut cu apa curata, cu agitatorul actionand pana la dispersia completa. Se continua agitarea pe timpul umplerii rezervorului cu apa si pe tot parcursul stropirii.
Preparati numai cantitatea de solutie necesara stropirii curente.
Imediat dupa utilizare, obligatoriu, echipamentul se curata cu apa. Apa rezultata precum si solutia ramasa de la stropit se utilizeaza pe terenul destinat tratamentului.

Compatibilitate
Numai amestecurile autorizate pot fi utilizate. Toate amestecurile trebuie testate inainte de utilizare.
Cand este amestecat cu un produs formulat ca un concentrat emulsionabil (CE), mai intai se introduce EXPERT in rezervor si se lasa pana cand este complet dizolvat apoi se adauga produsul partener.
Cand se amesteca cu un produs sub forma de suspensie concentrata (SC), se introduce mai intai produsul partener, se asteapta pana se dizolva complet, apoi se adauga EXPERT.
Recomandarile noastre se bazeaza pe informatiile disponibile la data fabricatiei produsului.

Culturi ulterioare in rotatie
Dupa recoltarea culturilor tratate cu EXPERT la doza recomandata, poate fi insamantata orice cultura.

Culturi de schimb
In cazul distrugerii accidentale a culturilor tratate cu EXPERT vor fi semanate numai cerealele paioase de primavara, dupa aratul prealabil al terenului.

Precautii la utilizare
Se trateaza culturile care sunt in stare vegetativa buna. Nu se aplica culturilor aflate sub stres de orice natura, inclusiv seceta, exces de apa, carente minerale, boli, daunatori, inghet sau orice alt factor care poate afecta cresterea.
Nu aplicati EXPERT in alternanta sau in amestec cu un alt erbicid sulfonilureic.
Nu aplicati pe vegetatie umeda.
Nu se aplica in conditii de vant pentru a evita formarea driftului. Daca exista risc de scurgere a solutiei de pe frunze se va lasa o fasie inierbata pentru a preveni contaminarea cu erbicid a punctelor de apa.

IMPORTANT
Respectati recomandarile, doza, conditiile de utilizare si masurile de precautie mentionate pe ambalaj. Acestea au fost determinate pe baza caracteristicilor produsului si aplicatiilor pentru care este recomandat. Pe aceasta baza, gestionati utilizarea produsului in acord cu bunele practici agricole tinand cont si raspunzand de toti factorii specifici legati de cultura precum tipul de sol, conditiile de mediu, metode de cultura, rezistenta soiurilor si hibrizilor cultivati. Producatorul garanteaza calitatea produselor sale, comercializate in ambalaje originale si utilizate in conformitate cu autorizarea acordata de autoritatea locala.


Conditii de depozitare si transport


Produsul trebuie depozitat si transportat in ambalajul original, in locuri uscate, racoroase, bine ventilate, destinate exclusiv pentru pesticide, la care au acces numai persoanele autorizate. A se feri de umiditate, surse de caldura, inghet. A nu se pastra la temperaturi de peste 35ºC. A se pastra departe de alimente, bauturi si furaje. Nu lasati la indemana copiilor. Pe parcursul transportului, depozitarii si manipularii se vor respecta masurile de protectie a muncii si PSI.


Masuri de precautie


Simboluri de risc
H410: Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.
EUH208: Contine tribenuron-metil. Poate provoca o reactie alergica.
EUH401: Pentru a evita riscurile pentru sanatatea umana si mediu, a se respecta instructiunile de utilizare.
P102: A nu se lasa la indemana copiilor.
P273: Evitati dispersarea in mediu.
P391: Colectati scurgerile de produs.
P501: Eliminati continutul/recipientul in concordanta cu legislatia in vigoare.
SP1: A nu se contamina apa cu produsul sau ambalajul sau (a nu se curata echipamentele de aplicare pe langa ape de suprafata. A se evita contaminarea prin drenuri din curti sau drumuri).
SPe1: Pentru protectia apei freatice/organismelor din sol, nu se aplica EXPERT sau alt produs pe baza de tribenuron-metil pe soluri alcaline (Ph>7), mai mult de o data la trei ani, pentru tratamente de primavara la cereale de toamna.
SPe3: Pentru a proteja organismele acvatice trebuie sa se respecte o zona tampon netratata de 15 m pana la apele de suprafata.

Masuri de igiena si protectia muncii
A se evita inhalarea si contactul produsului cu gura, pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului, purtati echipament de protectie: combinezon cu tratament hidrofug (65% PE + 35% BBC > 230 g/mp), manusi de cauciuc nitrilic (EN 374-2 in timpul aplicarii, EN374-3 la incarcarea si la curatarea echipamentului), ochelari, masca; nu consumati alimente, lichide si nu fumati. Manusile de protectie trebuie sa fie purtate numai in afara cabinei tractorului si trebuie sa fie depozitate la exteriorul acesteia dupa utilizare. La pregatirea solutiei, incarcare si la curatarea echipamentului de pulverizare, peste combinezonul de mai sus va fi purtat un echipament PPE partial Cat. III si Tip PB (3)(bluza sau sort cu maneci lungi). La terminarea lucrului si inainte de masa, spalati-va bine mainile si fata. A nu se lasa la indemana copiilor. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele si ambalajele lor.
Interval de reintrare in cultura: 6 ore.

Descrierea masurilor de prim ajutor
Recomandari generale: daca apar simptome dupa expunerea la acest produs, solicitati imediat asistenta medicala si aratati eticheta produsului si fisa SDS.
La contactul cu ochii: spalati minutios ochii cu multa apa, inclusiv sub pleoape, tinand ochii deschisi, cel putin 15 minute. Daca iritarea persista, consultati un specialist.
In contact cu pielea: scoateti hainele si incaltamintea contaminate. Spalati-le inaintea reutilizarii. Spalati pielea cu multa apa si sapun. Daca apare o reactie alergica sau o iritare a pielii, cereti ajutor medical.
In caz de ingestie: nu provocati voma. Clatiti gura cu multa apa. A se consulta imediat medicul.
In caz de inhalare: mutati imediat victima la aer curat, mentineti-o in repaus. Mentineti respiratia, faceti respiratie artificiala la nevoie. Cereti ajutor medical. Nu exista un antidot specific, se recomanda tratamentul simptomatic.

Masuri de protectia mediului
Deoarece produsul este foarte toxic pentru organismele acvatice, se vor lua masuri obligatorii pentru protectia apelor, in conformitate cu dispozitiile legale. Nu contaminati apa cu produsul sau ambalajul acestuia. Pentru protejarea apelor subterane, pe aceeasi parcela, nu se aplica EXPERT sau alt preparat pe baza de tribenuron-metil mai mult de o data pe an. Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Se evita contaminarea apelor de suprafata.

Masuri in caz de dispersie accidentala
Evitati dispersia produsului si contactul cu solul, cursuri de apa, canalizari. Purtati echipamentul de protectie recomandat. Controlati dispersia la sursa. Izolati varsarile pentru a preveni raspandirea lor, contaminarea solului, apelor sau patrunderea in sistemul de canalizare. Colectati scurgerile de produs si puneti-le in recipiente etichetate corespunzator. Deseurile rezultate vor fi evacuate si distruse conform legislatiei in vigoare. Informati autoritatile responsabile in situatia poluarii mediului.

Eliminarea ambalajelor goale
Dupa folosire, ambalajele se clatesc de trei ori cu apa, de preferat sub presiune. Apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Ambalajele clatite se vor preda la centrele specializate de colectare. Nu refolositi ambalajele.

Masuri de prevenire si stingere a incendiilor
Se recomanda: pulberi chimice uscate, CO2, apa pulverizata (ceata), spuma standard.
NU se recomanda: jet de apa presurizat (risca de contaminare)
Produse de descompunere termica: fum cu continut posibil nociv: monoxid de carbon si sulf, oxizi de azot si fosfor. Evitati inhalarea.
Se recomanda purtarea echipamentului de protectie complet si a aparatului de respirat autonom.
Apa folosita pentru stingerea incendiilor, contaminata, nu trebuie sa fie eliminata prin canalizare ci se colecteaza separat si se elimina conform reglementarilor legale.

Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Ambalaj 100 ml
Tip produs Erbicid

Video prezentare

Nu exista videoclip de prezentare

Opinii (0)

Adauga opinia ta

Adauga opinia ta

Alti clienti au cumparat

product
product
(1)
Triticale Riparo C1, 30kg, Rodbun
IN STOC
120 lei / buc
product
(1)
Lalele Golden Apeldoorn, 10 bulbi, Holland Park
IN STOC
10 lei / buc
product
(1)
Lalele Apeldoorn, 10 bulbi, Holland Park
STOC LIMITAT
10 lei / buc
product
(1)
Hrana uscata pisici Friskies Junior, pui, 10kg
IN STOC
135 lei / buc
product
(1)
Orz aristat Heidi C1, 6 randuri, 30kg, Rodbun
IN STOC
120 lei / buc
product
(1)
Lalele Flamingo Club, 10 bulbi, Holland Park
IN STOC
12 lei / buc
product
(1)
Stalp metalic vita de vie, 2.4m, premium
IN STOC
45 lei / buc
product
(1)
Candela mare cu ingeras, sticla, 26 cm, lumanare cadou
IN STOC
20 lei / buc
product
(1)
Neutralizator pesticide, 100g, Homevo
IN STOC
12 lei / buc

Produse similare

product
product
(1)
Erbicid Total ROUNDUP CLASSIC PRO - 1 Litru, Monsanto, Sistemic
IN STOC
45 lei 40 lei / buc
product
(1)
Erbicid total BOOM EFEKT - 1 litru, glifosat 480g/l, sistemic
IN STOC
45 lei 28 lei / buc
product
(1)
Erbicid total TAIFUN 360 SL - 100ml, Adama, Sistemic
IN STOC
9 lei 8 lei / buc
product
product
(1)
Erbicid total Dominator CLEAN, 5L,sistemic, glifosat 480g/l
IN STOC
270 lei 139 lei / buc
product
(1)
Erbicid total GLYGOLD 36 SL - 1litru, glifosat 360g/l
IN STOC
35 lei 26 lei / buc
product
(1)
Erbicid Bandera 4 OD 1L, nicosulfuron, porumb, postemergent
IN STOC
55 lei 50 lei / buc
product
(1)
Erbicid Principal Plus 440g + Adjuvant VIVOLT 250ml, Corteva
IN STOC
210 lei 189 lei / buc
Transport asigurat

Asiguram transportul produselor pana la usa ta.

Te-ai razgandit?

Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.

Asistenta permanenta

Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.

Plata cu cardul in siguranta

Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.