Bine ati venit pe Agronor

logo
0 0
Acasa Wishlist 0
Erbicid Buctril Universal 5L

Erbicid Buctril Universal 5L

(0 opinii)
Stoc epuizat

467 Lei10% reducere

420 lei / buc

 • 15 persoane se uita chiar acum la acest produs
 • Cod produs: 00362
 • Drept retur: 14 zile
 • Termen de livrare: 24-48 ore
 • Cost fix livrare: 25.00 lei / comanda
Alege Ambalaj
Facilitati
 • Consultanta Profesionala
 • Posibilitate plata card
 • Posibilitate retur 14 zile
 • Livrare 24-48h
 • Oferte pe cantitate

Culturi vizate

 • cereale.webp
 • paioase.webp

Descriere

Omologari erbicid Buctril Universal

Grau
Doza: 1.0 l/ha postemergent, pptim: la infratire. Posibil de la 2 frunze pana la al 2-lea nod.
Buruieni combatute: Buruieni anuale si perene dicotiledonate.

Porumb
Doza: 0.8-1.0 l/ha. In stadiul de 4-6 frunze
Buruieni combatute: Buruieni anuale si perene dicotiledonate.
 


Mod de actiune erbicid Buctril Universal

Erbicidul Buctril Universal este un erbicid cu actiune sistemica si de contact, actionand asupra majoritatii buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de porumb si grau (cu exceptia Nemtisor "Consolida", Rocoina "Stelaria", Urda vacii "Lepidium"), inclusiv asupra celor rezistente la 2.4D. 
Substanta activa bromoxinil actioneaza ca inhibitor al fotosintezei si respiratiei celulare, iar acidul 2.4D afecteaza dezvoltarea celulara, diferentierea tesuturilor si respiratia celulara (multi-site). Actiunea combinata a acestor doua substante active prezinta un puternic efect de control asupra unui spectru larg de buruieni.


Mod de utilizare

Momentul optim de aplicare postemergenta este atunci cand buruienile sunt in faza de 2-4 frunze. Tratamentul se efectueaza primavara, dupa ce plantele pornesc in vegetatie, la temperaturi cuprinse intre 5° si 25°C.


Spectru de combatere

Buruieni dicotiledonate anuale
Amaranthus retroflexus (stir)
Ambrosia elatior (iarba parloagelor)
Anthemis arvensis (musetelul cainelui)
Atriplex patula (loboda)
Capsela bursa-pastoris (traista ciobanului)
Chenopodium album (spanac salbatic)
Datura stramonium (ciumafaie)
Galium aparine (turita)
Galinsoga parviflora (busuioc salbatic)
Hibiscus trionum (zamosita)
Lamium purpureum (urzica moarta)
Matricaria chamomilla (musetel)
Papaver rhoeas (mac salbatic)
Polygonum convolvulus (hrisca urcatoare)
Polygonum persicaria (iarba rosie)
Ranunculus acer (piciorul cocosului)
Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica)
Rumex acetosela (stevie)
Sinapis arvensis (mustar salbatic)
Senecio vulgaris (spalacioasa)
Solanum nigrum (zarna)
Sonchus asper (susai)
Thlaspi arvense (pungulita)
Xantium spp. (cornuti)


Buruieni dicotiledonate perene
Cirsium arvense (palamida)
Convolvulus arvensis (volbura)Selectivitate

Plantele de porumb si grau tratate cu Buctril Universal in dozele recomandate sunt tolerate si nu manifesta fenomene de fitotoxicitate.

In timpul perioadei de vegetatie, produsul se descompune si nu influenteaza culturile premergatoare. Verificati cu producatorii de samanta hibrizii toleranti!
Restrictii: In timpul efectuarii tratamentului se va evita stropirea solutiei pe culturile invecinate. Nu se fac erbicidari cand viteza vantului depaseste 5m/s pentru a evita dispersia solutiei pe culturile invecinate. Nu se trateaza plantele de porumb in momentul rasaririi.


Prepararea solutiei

Initial se umple 2/3 din rezervorul echipamentului de stropit cu apa, se pune in functiune recircularea sau agitatorului la viteza moderata, se adauga cantitatea de produs calculata pentru volumul total al rezervorului, dupa care se umple cu apa pana la semn. Agitatorul se mentine in functiune pe toata perioada tratamentului. La prepararea solutiei, flacoanele se agita bine inainte de golirea in rezervorul echipamentului de stropit, apoi se clatesc de trei ori cu apa, turnand de fiecare data solutia obtinuta in rezervorul echipamentului de stropit.
Volumul de apa: 200-400 l/ha.


Curatarea echipamentului de stropit

Goliti complet echipamentul pe suprafata deja tratata. Demontati filtrele si duzele, spalati si clatiti cu apa curata, colectati apa, puneti apa curata in rezervor pana se acopera agitatorul, circulati apa prin pompa circa un minut. 
Colectati apa rezultata, repetati procedura colectand apa, spalati pompa pe exterior si colectati din nou apa. 
Montati duzele si filtrele curate, puneti apa colectata inapoi in pompa si stropiti pe terenul tratat.


Compatibilitate

Inaintea utilizarii in amestec cu alte substante (fungicide, insecticide, ingrasaminte) se recomanda a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimica si biologica. Evitati amestecurile intre 3-4 pesticide si ingrasaminte pentru a nu diminua efectul produselor si a nu determina aparitia fenomenelor de fitotoxicitate care se pot manifesta cu precadere in conditii de seceta si la volume reduse de solutie.

 

Protectia operatorului

Pentru a evita riscurile de expunere trebuie respectate obligatoriu masuri de protectie personala. 
Se va purta: combinezon, manusi de protectie din cauciuc nitrilic cu grosime minima de 4 mm, ochelari de protectie si protectie respiratorie pentru vapori organici (pentru detalii consultati Fisa cu date de securitate).


Masuri de igiena si protectia muncii

Evitati contactul cu pielea si ochii, inclusiv cu imbracamintea contaminata!
Nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza in timpul utilizarii. 
La terminarea lucrului, la inceputul pauzelor si inainte de utilizarea toaletulei, se spala bine fata si mainile cu apa si sapun.
Echipamentul de protectie se spala separat de imbracamintea obisnuita si daca nu poate fi decontaminat se distruge.
Spalati cu atentie manusile inainte de a le scoate de pe maini.
Inlocuiti manusile gaurite.
Nu inhalati aerosolii!


Masuri de prim ajutor

In caz de toxicare se iau urmatoarele masuri. Se scoate imediat accidentatul din mediul toxic.
Asezati si transportati victima in pozitie contaminata. Se spala imediat tegumentele cu multa apa, si sapun si daca este disponibil se spala cu polietilenglicol 400 apoi se clateste bine cu apa. 
In caz de iritatie cutanata, consultati medicul! Clatiti imediat ochii si sub pleoape cu multa apa tinand ochii deschisi, timp de cel putin 15 minute, daca iritatia persista, consultati medicul oftamolog! 
In caz de inghitire NU se provoaca voma, se clateste gura cu multa mentine in repaus si la cald. Sunati imediat medicul sau la Centrul de informare toxicologica Institutul National de Sanatate Publica, telefon: 0213183606.


Informatii pentru medic

Simptomele specific de intoxicare constau in cefalee, greata, varsaturi, pierderea cunostintei, contractii musculare, modificarea tensiunii arteriale, convulsii, accelerarea ritmului cardiac si respirator, transpiratie abundenta, febra.
Produsul nu are antidot specific. Tratamentul este simptomatic, local si suportiv.
Se recomanda monitorizarea functiilor ficatului si rinichilor, cardiaca si respiratorie. In caz de inghitire sunt indicate spalaturi gastrice urmate de administrarea de carbune medicinal si sulfat de sodiu numai in cazul inghitirii unei cantitati semnificative de produs si numai in primele doua ore. Eliminarea toxicului se face prin dializa (diureza alcalina fortata).
In caz de febra este esentiala scaderea temperaturii pacientului.
Hipertermia in prezenta rigiditatii musculare poate fi contracarata prin relaxante musculare si ventilatie mecanica.


Masuri de protectia mediului

Nu se va aplica produsul pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa.
Pentru evitarea contaminarii apelor de suprafata se impune o zona tampon netrata de 15 m. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sau apa rezultata de la spalarea pompelor sa ajunga in apele de suprafata, in canalizari sau in apele subterane (puturi).


Masuri de eliminare a resturilor de pesticid si a ambalajelor goale

Dupa golire, ambalajelor vor fi decontaminte prin tripla clatire, golite de continut si pastrate uscate si curate cu capacele separate iar apa rezultata se va adauga la solutia de stropit. Ambalaje inscriptionate cu sigla SCAPA - Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al Asocitatiei Industriei de Protectia Plantelor din Romania - vor fi colectate gratuit prin centrele zonale de colectare SCAPA.
Telefonati la 0800872272, numar gratuit sau consultati www.aiprom.ro pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si calendarul de colectare SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.


Masuri de prevenire si stingere a incendiilor

Erbicidul Buctril Universal este un produs inflamabil. In eventualitatea unui incendiu, din produs se pot degaja gaze periculoase. Se pot utiliza ca agenti de stingere, apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, pulberi chimice uscate, CO2.

Apa folosita la interventii nu se va deversa in sursele de apa de suprafata sau in canalizari ci se va absorbi cu nisip sau pamant care se va colecta in containere speciale. NU se va utiliza jet de apa sub presiune!


Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale

Produsul imprastiat accidental se va decontamina cu nisip sau cu alte materiale absorbante (silicagel, liant acid, liant universal) care se vor colecta in containere specifice si se vor distruge de catre personal specializat. Se va purta echipament de protectie. Conditii de depozitare sau transport

A se pastra departe de hrana, bauturi si hrana animalelor. Produsul se pastreaza in ambalaje originale, inchise etans si se depoziteaza in incaperi uscate, racoroase, bine aerisite, ferite de inghet, la temperaturi de peste 0°C, dar care sa nu depaseasca 40°C, departe de surse de caldura, destinate special produselor de protectia plantelor. 

Nu se va depozita impreuna cu produse inflamabile. In timpul lucrului cu ambalajele deschise se va asigura ventilatia corespunzatoare a incaperilor.
Pe durata transportului si depozitarii se va purta echipament de protectie si se vor respecta normele specifice de protectia muncii si PSI.
Produsul va fi ferit de intemperii si de expunerea directa la soare pe durata transportului, depozitarii si manipularii. 

Vezi AICI toate produsele din categoria Erbicide

Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Ambalaj 5L
Tip produs Erbicid

Video prezentare

Nu exista videoclip de prezentare

Opinii (0)

Adauga opinia ta

Adauga opinia ta

Alti clienti au cumparat

product
product
(1)
Galeata neagra 10L
IN STOC
25 lei / buc
product
(1)
Supliment pasari sanatoase, Homevo, 50 g
IN STOC
10 lei / buc
product
(1)
Ectocid red mite pulbere - 20g
IN STOC
9 lei / buc
product
(1)
Herba-Top Ecto Plus 100 ml
IN STOC
13 lei / buc
product
product
(1)
Castraveti Ilonara RZ F1, 1000 seminte
IN STOC
255 lei 230 lei / buc
product
(1)
Ingrasamant KSC III - 5kg, 15-5-35+micro
IN STOC
130 lei / buc
product
(1)
Pompa de stropit manuala Micul Fermier - 5 Litri
IN STOC
35 lei / buc

Produse similare

product
(1)
Erbicid STOMP AQUA, Preemergent, Selectiv - 1 litru
IN STOC
110 lei 100 lei / buc
product
(1)
Erbicid total NASA 360 SL - 1 Litru, glifosat 360g/l
IN STOC
30 lei 28 lei / buc
product
(1)
Erbicid Aloha 960 EC - 1 Litru, Preemergent, S-metolaclor
IN STOC
125 lei 110 lei / buc
product
(1)
Erbicid Bandera 4 OD - 1 Litru, Nicosulfuron
IN STOC
55 lei 41 lei / buc
product
(1)
Erbicid Sencor Liquid 600 SC, 500ml
IN STOC
115 lei 112 lei / buc
product
(1)
Erbicid FUSILADE FORTE, 100ml, Syngenta, Postemergent
IN STOC
23 lei 21 lei / buc
product
product
product
(1)
Erbicid Adengo 465 SC - 200ml, Bayer
IN STOC
145 lei / buc
Transport asigurat

Asiguram transportul produselor pana la usa ta.

Te-ai razgandit?

Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.

Asistenta permanenta

Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.

Plata cu cardul in siguranta

Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.