Intrebuintare: sorbatul de potasiu este sarea de potasiu granulata, usor solubila, obtinuta prin pulverizarea acidului sorbic. Se foloseste la stabilizarea microbiologica a vinurilor si atunci cand vinurile mai contin zahar (la vinuri dulci si semidulci). Se foloseste ca si conservant la siropuri, sucuri si muraturi (impiedica fermentarea).
Utilizare si dozare: Sorbatul de potasiu se adauga direct in bautura care urmeaza a fi tratata, amestecand intensiv, imediat inainte de imbuteliere. In cazul in care se face si pasteurizare, adaugarea sorbatului de potasiu are loc dupa tratamentul termic, deoarece ca efect al tratamentului termic pot aparea defecte de gust. In vederea evitarii defectelor de gust vom seta nivelul de acid sulfuros liber al vinului inainte de tratare. Acest lucru este necesar deoarece sorbatul de potasiu nu protejeaza impotriva bacteriilor, spre deosebire de dioxidul de sulf. La must se va adauga maxim 60 g/100l, iar la vin maxim 20 g/100l , dar intotdeauna pe baza unor analize de laborator.
Depozitare: Se va pastra in locuri uscate, racoroase, ferit de razele solare si caldura, in ambalajul inchis.
Ambalaj: 100 g, 500 g, 1 kg, 5 kg
Uniken Kft. a fost fondata in 1998. Compania noastra se ocupa de comertul cu dioxid de sulf, materiale de vinificatie si acidifiere, ambalaje si productia de produse de marca proprie. In Ungaria si Romania, oferim reprezentarea exclusiva a disulfitului de potasiu produs de BASF (Germania). In plus, suntem dealeri autorizati ai afacerii BASF cu alimente si sulfiti in Europa Centrala si de Est.
Vezi AICI toate produsele din categoria Produse vinificatieCARACTERISTICI GENERALE
Tip produs | Sorbat de potasiu |
Ambalaj | 100 grame |
Asiguram transportul produselor pana la usa ta.
Oferim un drept de retur de 14 zile de la data comenzii.
Oferim asistenta si sfaturi pentru achizitionarea produselor dorite.
Modalitate de plata cu cardul prin platforma 100% sigura.